Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η ανάλυση του ντέρμπι

    Άλλο ένα ντέρμπι αιωνίων πέρασε. Ευτυχώς τα επεισόδια ήταν λίγα και δεν υπήρχαν τραυματίες,διότι σε ένα ελληνικό "κλάσσικο" αυτό είναι το πρώτο που μας απασχολεί,λόγω των γνωστών ανεγκέφαλων.Σήμερα θα ασχοληθούμε καθαρά με τα αγωνιστικά του ντέρμπι,καθώς αυτά ενδιαφέρουν τον υγιή φίλαθλο κόσμο.Ας τα πάρουμε ανά κατηγορίες.
  Σύστημα: οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με 4-4-2. Ο Παναθηναϊκός με Καπίνο στα γκολποστ, Νάνο αριστερά Ρισβάνη και Σιντελφελντ στα μπακ και δεξιά τον Τριανταφυλλόπουλο.Κόφτης ο Μέντες,ο Πράνιτς ελεύθερος οργανωτής και στα άκρα Ζέκα και Λαγό. Μπροστα τους ο Φιγκερόα και κολώνα μπροστά ο Μπεργκ. Οι κόκκινοι ξεκίνησαν με Ρομπέρτο στον "άσσο",Σαλίνο και Χολέβα στα άκρα των μετόπισθεν και Μανωλάς με Σιόβα το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Μανιάτης και Σάμαρης θωράκισαν το κέντρο ενώ στα άκρα βρέθηκαν οι Κάμπελ και Φουστέρ. Περιφερικά του Μήτρογλου κινούνταν ο Σαβιόλα.
  Φάσεις-κλειδιά: το ματς ήταν μοιρασμένο.Η κάθε ομάδα είχε έκαστος από 8 τελικές προσπάθειες.Οι μεγάλες στιγμές του Παναθηναικού ήρθαν από τον Πράνιτς με σουτ στην κίνηση και επέμβαση του Ρομπέρτο στο 52 ενώ ο Φιγκερόα έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάρωντας άστοχα στο 70. Ο σκόρερ Μήτρογλου εκτός από το τέρμα είχε μία ακόμα κλασική στιγμή στο 60 με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.
   Το Γκολ: με μία παλικαρίσια και άκρως σεντερφορική προσπάθεια ο Μήτρογλου έφτασε ως τα όρια της περιοχής ο οποίος έδωσε στον Φουστέρ,εκείνος του ξανάδωσε την μπάλα και με εύκολο πλασέ έγραψε το 0-1 και πάγωσε την καυτή Λεωφόρο.
  MVP: Όταν ένας παίκτης σκοράρει στο 90' και χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του σ' ένα ντέρμπι, τότε αυτόματα γίνεται και ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης,χωρίς πολλή σκέψη Κώστας Μήτρογλου

  ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣΣαβιόλα και Μπεργκ ήταν σε άλλο παιχνίδι. Ο Αργεντινός γι' άλλη μια φορά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, έμοιαζε εκτός κλίματος και γι' αυτό ο Μίτσελ τον αντικατέστησε στο 66ο λεπτό. Όσο για τον Σουηδό, δεν ήταν τόσο κακός όσο ο Σαβιόλα, όμως ο Παναθηναϊκός περιμένει περισσότερα απ' αυτόν.





ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ : www.sport24.gr


Δοντάς Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου