Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Παλτό - Ποιο είναι ιδανικό για εσάς?


από την Τόνια Γκόρου

 Μπορεί στην πανένορφη και ηλιόλουστη χώρα μας να μην έχει κάνει ακόμα τα τρελά κρύα, ωστόσο οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να επενδύσουμε σε ένα παλτό.
Είναι το απόλυτο χειμωνιάτικο ρούχο και παρακάτω υπάρχουν μερικά tips για όλες τις σιλουέτες:


Αν είσαι μικροκαμωμένη, προτίμησε το παλτό σου να σταματάει στο ύψος του μηρού, να είναι μεσάτο και σχετικά σε στενή γραμμή. Απόφυγε αυτά που το μήκος τους κατεβαίνει πιο χαμηλά από τα γόνατα σας.

Αν έχεις σιλουέτα κλεψύδρα (λεπτή μέση, ώμοι και περιφέρεια έχουν το ίδιο μέγεθος) είσαι τυχερή, μπορείς να φορέσεις τα πάντα. Δώστε προσοχή στο μήκος του παλτού, ανάλογα με το ύψος σας και με το πόσο αδύνατα πόδια έχετε.

Αν έχεις σιλουέτα μήλο (μεγάλος κορμός), ένα μεσάτο παλτό θα κάνει τη μέση σας να φαίνεται πολύ πιο αδύνατη και συνεπώς τη σιλουέτα σας πιο θηλυκή. Αποφύγετε τα κοντά jacket και τα μεγάλα παλτό.
 Αν έχεις σιλουέτα αχλάδι (μεγάλη περιφέρεια και λεπτή μέση) ιδανικό παλτό είναι ένα σε ίσια γραμμή, με το μήκος να κυμαίνεται κοντά στο γόνατο. Αποφύγετε το κοντό ημίπαλτο και οτιδήποτε σε μεσάτη γραμμή, εκτός άμα έχετε αδύνατα πόδια.

 Αν έχεις ψηλόλιγνη σιλουέτα, χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες, προτιμήστε παλτό που έχει μήκος το πολύ μέχρι τους γοφούς προκειμένου να κάνει τη σιλουέτα σας πιο θηλυκή. Αποφύγετε το μακρύ παλτό, κυρίως αυτό που είναι κάτω από το γόνατο.

 Αν θέλεις να κρύψεις τη κοιλίτσα σου, προτίμησε ένα παλτό σε ίσια γραμμή, σε γραμμή Α ή κάποια κάπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου