Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ετοιμοι οι Δυτικοι για επιθεση

 Ο Συριακός λαός υποφέρει ήδη δύο χρόνια απο τον έμφυλιο πόλεμο. Οι απώλειες ειναι χιλιάδες. Επείτα απο τις τραγικές εικόνες των μικρών παιδιών που υπέφεραν απο τα χημικά η Δύση παίρνει την αποφαση να επεμβει.

 Εν αναμόνη της αποφασης του Μ.Ομπάμα για το αν τελικα θα δωσει το πράσινο φώς για την έπιθεση στη Σύρια. Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένει το τελικο πόρισμα των Ηνωμένων Εθνών. Οι αμερικανικές ένοπλες δυναμείς είναι ήδη ετοιμές για να αρχίσουν περιορισμένης κλίμακας,απο αέρος, επίθεση κατα του καθεστωτος του Άσαντ μεσα στα επόμενα εικοσιτετραωρα ίσως και τη Πέμπτη.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εχουν ήδη εντοπισει χημικά εργοστάσια και αποθήκες χημικών στις περιοχές : Χόμς,Δαμασκό,Αλ Σαφίρα,Λατάκεια,Παλμύρα,Μασιάτ,Χάμα,Φουρκλούς και Καν Αμπού Σαμάτ.

Συμφώνα με πήγες του διπλωματικού χώρου έχουν ήδη ζητηθει απο την Άθηνα οι βασεις της Καλαμάτας και της Σούδας αλλα και ο ναυσταθμός της Σούδας.Στη Κύπρο βρίσκονται οι δυο βρετανικές βασεις σε πλήρη ετοιμότητα

Η Γαλλία πιέζει τη Δύση να γίνει η επίθεση όσο πιο σύντομα γίνεται.Το Βερολίνο δε, παρότι εχει εκδηλώσει την επιθυμία του να συμμέτεχει περιμένουν τα πορισματα του ΟΗΕ.

Ωστοσο, η Ρωσία προειδοποίει τη Δύση πώς μια τέτοια επίθεση θα σημάνει ντόμινο αντιδράσεων σε όλη τη Μέση Ανατολή. Ενώ το Ίραν απείλει πώς μια τέτοια επίθεση θα οδηγήσει σε πόλεμο όλη τη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Εγγύς.

Δυτικές και αραβικές χώρες κατέληξαν σε μία συμφωνία για το τη στρατιωτική δράση που προτίθεται να λάβουν εναντια της Συρίας. Συμφώνησαν για περιορισμενη εκταση επιθεσης με πυραύλους ακόμα και μέσα σε αυτή την εβδόμαδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου