Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο προεδρος του Ιραν για τη Συρια

ο προεδρος του Ιραν, Χασαν Ροχανι  μιλησε για πρωτη φορα για τις επιθεσεις με χημικα οπλα στη Συρια λιγες μερες μετα την τραγικη επιθεση που κοστισε των θανατο σε εκατονταδες Συρους. Ο ιδιος χαρακτηρισε την επιθεση ως "πολυ οδυνηρο".
«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Συρία και οι θάνατοι αθώων που προκλήθηκαν από χημικούς παράγοντες είναι πολύ οδυνηροί»  δηλωσε συμφωνα με τον ιστοτοπο της κυβερνησης.«Πολλοί αθώοι στη Συρία τραυματίσθηκαν και μαρτύρησαν από χημικούς παράγοντες και αυτό είναι πολύ οδυνηρό. Καταδικάζουμε πλήρως και κατηγορηματικά τη χρήση χημικών όπλων» τονισε συμφωνα με το ιρανικο πρακτορειο ειδησεων ISNA.

 Ο ιδιος παντως δεν ειπε ποιος χρησιμοποιησε τα χημικα οπλα. Η Τεχερανη ειχε κατηγορησει τους Συρους ανταρτες οτι κρυβονται πισω απο τις επιθεσεις με χημικα οπλα. Επισης, δεν αναφερθηκε ουτε στη παγκοσκοσμια κατακραυγη οπου συμφωνα με τη Συριακη αντιπολιτευση, χρησιμοποιηθηκαν χημικα οπλα απο το καθεστως τη Τεταρτη σε προαστιο της πρωτευουσας με 1000 νεκρους απο χημικα αερια.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία καλεί τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλη την ισχύ της για να αποτρέψει τη χρήση τέτοιων όπλων παντού στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία» προσθεσε ο Ιρανος προεδρος συμφωνα με το πρακτορειο ειδησεων Mehr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου