Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικο πάρτυ στη Στέγη Θηλέων «Άγιος Αλέξανδρος

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί το αποκριάτικο πάρτυ στη Στέγη Θηλέων «Άγιος Αλέξανδρος» με dj, εδέσματα και συμμετέχουσες τα κορίτσια του ιδρύματος.  Έτσι και φέτος, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε το πάρτυ μασκέ.


Χορηγοί της βραδιάς ήταν ο Σύλλογος Κατοίκων Αμφιθέας Σοφία Μπεφόν και ο Σύλλογος Αθηνάς. Παρούσες  στη βραδιά ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Αμφιθέας Σοφία Μπεφόν, κυρία Σπυριδωνίδου και η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνάς, κυρία Καφούρου. Να αναφέρουμε βέβαια ότι  οι παραπάνω κυρίες  βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό της Στέγης.

Παρούσα στη βραδιά ήταν και η κυρία Ευφροσύνη Ζήση, ασίγηστη πηγή προσφοράς και αγάπης στη στέγη και στα κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί.

Καλεσμένοι ήταν οι κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της στέγης.

Λίγα λόγια για τη Στέγη
Η Στέγη φιλοξενεί  13 κορίτσια, ηλικίας 6-16 ετών, με διάφορα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Τα περισσότερα κορίτσια έχουν απομακρυνθεί, ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση από το οικογενειακό τους περιβάλλον,  είτε για λόγους κακοποίησης (σεξουαλικούς, σωματικούς, λεκτικούς) , είτε διότι υπήρχαν σοβαρότατοι οικονομικοί λόγοι και οι γονείς δε μπορούσαν να ανταποκριθούν στον γονικό τους ρόλο. Όλα τα κορίτσια υποστηρίζονται ψυχολογικά από ειδικούς παιδοψυχολόγους και όπου κρίνεται απαραίτητο και από παιδοψυχίατρους.

Το έργο που παράγεται στη Στέγη είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού. Τα κορίτσια εκεί, έχουν βρεί μια στέγη και ανθρώπους που τους έχουν αγκαλιάσει, τους φροντίζουν καθημερινά, και τους στηρίζουν με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Εκτός από άξιο θαυμασμού, είναι και άξιο στήριξης και υποστήριξης από όλους μας. Οι ανάγκες της Στέγης είναι μεγάλες. Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της κατάστασης στην Ελλάδα της κρίσης, κάθε βοήθεια και προσφορά,  οικονομική ενίσχυση,  ή εθελοντική εργασία είναι αναγκαία.

Για όποιον θέλει να βοηθήσει, η Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται στην:
 Oδό Δημοκρατίας 83 & Μεσολογγίου, Π.Φάληρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 98 16 403

Για να μάθετε περισσότερα για τη Στέγη, ανοίξετε τον παρακάτω συνδέσμο:

«Συνέντευξη με τη Διευθύντρια της Στέγης, Έλενα Κόγια

http://e-lifenews.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7139.html»

Ελένη Γκρήγκοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου